Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner!

In Memoriam: Ben Smeijers

Gepubliceerd op: zondag 18 augustus 2024
De stille kracht Ben Smeijers is overleden. Bennie Smeijers is deze week overleden na een lange strijd tegen kanker, met stamcel transplantatie en alle chemo en immuno therapie, die uiteindelijk niet het gewenste resultaat had. We zagen het in de berichten van de familie al wel een beetje aankomen, maar dezelfde berichten straalden toch altijd nog weer die hoop uit. Toen dan uiteindelijk de boodschap kwam van : Papa is uitbehandeld, was dat geen verrassing meer.
Lees verder onder de foto
Blog Details Image

In 1983 wilde de voorzitter destijds dat hij in het dagelijkse bestuur bij Sportclub Rijssen zou komen, als penningmeester. Hij vroeg zich eerst nog wel af, of hij dat wel kon. Maar vanuit zijn werk als vertegenwoordiger in kantoor artikelen/meubelen wisten we al wel wat voor vlees we in de kuip had. Hij mocht van ons rustig een bestuursvergadering overslaan als hij de centjes maar op orde had. En dat had hij. De schuld van fl. 80.000,- op het nieuw gebouwde jeugdhonk, werd mede door het 25 jarig jubileum met BZN, volledig weggewerkt. En Bennie speelde daar een belangrijke rol in, we hadden een Bennie op de penny. Meer dan twintig jaar heeft hij dat volgehouden, voorwaar een knappe prestatie, dat bij zijn afscheid, beloond werd met de Zilveren KNVB speld. 


Daarnaast voetbalde hij gewoon in de senioren, heel lang in het 2e altijd als rechtsback. Altijd met volle inzet maar ook een gentleman want na een overtreding hielp hij de tegenstander altijd weer op de been, met een sorry. Een rustige vent, waarmee je nooit ruzie kreeg. Nooit op de voorgrond maar overal bij aanwezig en helpen. 


Jarenlang was hij bij het 6 tegen 6 toernooi, chef lege glazen ophaler. Een stille kracht. Met Jose waren ze overal bij betrokken en aanwezig. Bij de uitwisseling met de Duitse gasten op het Paastoernooi, Koninginnedag, feestjes, ski uitjes, de familie Smeijers was van de partij. Dan kwamen ook nog de onverwachte kanten van Ben naar boven, zijn droge humor bijvoorbeeld, maar hij was ook heel fanatiek als een van de drie dames uit Luv als playback act, was een vrolijke zanger die veel liedjes kende, als hij zijn bril op zijn voorhoofd schoof dan ging hij helemaal los. 


 Een geweldige clubman die als stille kracht nog meer deed dan iedereen wist, heeft ons veel te vroeg verlaten.
 Ben, bedankt voor alles wat jij voor de club gedaan hebt. We wensen zijn vrouw Jose, dochter Martine en Pascal met het kleinkind Antoni dat er toch kwam en waar Ben zo dol op was en natuurlijk nog Maureen en Jos, veel sterkte om dit grote verdriet te dragen.


Sportclub Rijssen

De herdenkingsdienst ter ere van Ben wordt gehouden op woensdag 21 augustus om 13.45 in de Ontmoetingskerk, Boomkamp 4 te Rijssen.
Aansluitend aan de dienst wordt Ben in besloten kring begraven naast Anne Jan op begraafplaats het Lentfert aan de Schapendijk te Rijssen.
Voor aanvang van de dienst is er gelegenheid tot condoleren van 13.00 tot 13.30 uur.
 

Wij zijn trots op onze sponsoren

Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner van Sportclub Rijssen